piątek, 3 grudnia 2010

my birthday

No nareszcie się doczekałam urodzin..12 miesięcy ;D W niedziele będzie impreza urodzinowa, a w tą sobotę imieniny mojej mamy,więc imprez trochę będzie :).
Na dworze już mniejszy mróz(w poniedziałek i wtorek było -20czy-18) teraz tylko z -4,śnieg pada i pada a podwórko się zasypuje i ciągle ktoś wychodzi odśnieżać.:)Na balkonie zostały już powieszone mikołaje wspinające się,więc niedługo i światełka się przyplecie :D.Mam taki pysznie wyglądający tort, na urodziny(z cukierni ;D) ja nie wiem jak ja wytrzymam do niedzieli.;D
Jutro jak już wspominałam są mojej mamy imieniny więc pójde jutro,raniutko do kwieciarni po gwiazdę betlejemską bo mama ją lubi,dlatego że kwiaty cięte szybko schną a gwiazda się trzyma i trzyma..:) a do tego kupiłam jej zestaw kosmetyków,oczywiście takich jakich lubi;)

Co do sosu to jest on po prostu przeprzepyszny,na prawdę polecam,lepszego na pewno nie jedliście.Moja siostra przyniosła ten przepis z pracy i teraz praktycznie pół rodziny go robi,no a ja go jem maczając w nim kawałeczek kurczaka.:)Proszę nie przestraszyć się tym że idzie do niego dżem porzeczkowy i ketchup.Po prostu spróbujcie.

Przystawka:
Kawałeczki piersi z kurczaka z przecudnym sosem porzeczkowym

Składniki:
Na sos:
*1 mniejszy słoik majonezu
*3 łyżki dżemu porzeczkowego
*3 łyżki ketchupu 
*szczypta curry
*3 ząbki czosnku

Przygotowanie:
Do miseczki przekładamy majonez,dżem,ketchup,wsypujemy curry i wyciskamy czosnek do miseczki.Wszystko dokładnie mieszamy.Uwaga! sos podajemy minimum po 2 godzinach od przygotowania(można zrobić na wieczór).
Pierś z kurczaka obtoczyć w jajku i mące ziemniaczanej a potem przysmażyć na patelni. 
Wszystko podajemy razem.
Smacznego ;)
 


3 komentarze:

  1. Wszystkiego najnajnaj :-) Sos wygląda pysznie, zrobię w najbliższym czasie. Miłego :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wszystkiego najlepszego, sto lat:))))
    A sos ciekawy.Moja córka lubi takie odważne dania. Muszę wypróbować przepis:)
    Pozdrawiam i miłej zabawy:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Taki sosik musi byc pyszny. Zastanawiam sie tylko czy mozna dzem porzeczkowy zastapic przetartymi swiezymi porzeczkami... (a o tej porze roku oczywiscie mrozonymi:))

    P.S. Spoznione ale szczere zyczenia dla wszystkich solenizantow :))

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuje za każdy komentarz.Pozdrawiam!! :)