sobota, 17 lipca 2010

Ciasto francuskie



Gdy nie chce Ci się za bardzo męczyć w kuchni wystarczy że pokroisz ciasto francuskie nadziejesz i do piekarnika.Coś pysznego i słodkiego dla niespodziewanych gości ;)
Takie samo zdjęcie można zobaczyć tez na mojej stronie na smaker.pl

Koperty francuskie z nektarynkami


Składniki:

*1 płat ciasta francuskiego
*1 malutki słoiczek dżemu(najlepiej brzoskwiniowy lub morelowy)
*2 spore nektarynki lub 3 mniejsze
*troche skorki z 1 pomarańczy
*cukier puder do posypania

Przygotowanie
Płat ciasta troche rozwałkować.Cały płat posmorować dżemem-nie zabardzo grubo.Pokroić na kwadraty.Nektarynki dokładnie umyć i wysuszyć.Pokroić na plasterki okrągłe a potem jeszcze raz na pół.Na kwadraciki położyć ok,3plasterków.Zlepić tak by trochę wystawały.Ja zlepiłam na taką"pieluszkę" :)
Położyć na blache wcześniej wyłożoną i posmarowaną papierem.
Piec w temp.220stopni ok.14-15minut.


Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuje za każdy komentarz.Pozdrawiam!! :)